Menu a la Carte

Koude voorgerechten
‘Spaans bordje’
Stokbrood met Serranoham, olijven-tapenade, gevulde pepertjes met roomkaas, aioli, gaucamole en tortillachips
8,50
Stokbrood met knoflookolijven, kruidenboter, olijven-tapenade en aioli 5,50
Vispalet:

  • Krul van gerookte paling op een bedje van zoet zure komkommer
  • Sashimi van tonijn op een bedje van wakame met kikkomansaus
  • Bonbon van gerookte zalm gevuld met roomkaas
15,50
Hollandse garnalencocktail met een roosje van gerookte zalm 14,25
Avocado gevuld met brie, druiven, zongedroogde tomaat, walnoten en cocktailsaus 11,25
Carpaccio van ossenhaas rucola sla, spek, Old Amsterdam kaas, pijnboompitten, kappertjes en truffeldressing 14,75
‘Winters Proeverijtje’

  • Gerookte hertenham met rilette van eend
  • Wildzwijnham met mangochutney
  • Goulashsoepje
15,50
Warme voorgerechten
‘Spicy gamba’s
in olijfolie gebakken met knoflook, bosui, en rode peper
12,50
Vier Hollandse garnalenkroketjes met wasabimayonaise 13,50
Bospaddenstoelen met room, beenham en lente-ui, gegratineerd in de oven met Old Amsterdamkaas

(ook vegetarisch te bestellen à € 12,50)

13,50
Soepen
Zaanse mosterdsoep met prei en beenham 7,75
Franse uiensoep met een gegratineerd kaasbroodje 7,75
(Bovenstaande soepen zijn ook vegetarisch te bestellen)
Goulashsoep met rundvlees, champignons, lente-ui, paprika en courgette 8,50
Salades
Salade van geitenkaas met Westzaanse honing, tijm, rum-rozijnen, macadamianoten en cerisetomaat 16,25
Salade van carpaccio met pijnboompitten, kappertjes, Old Amsterdam kaas, spek, truffelmayonaise en croutons 17,75
Spoom
Een heerlijk verfrissend ijsdrankje op basis van champagne en sorbetijs (keuze uit: citroen, cassis, frambozen, passievrucht of bloedsinaasappel) 7,50
Kindermenu
Fruitcocktail of Ardennerham met meloen of Tomatensoep

Kipcorn, frikadel, kroket, kipnuggets of kaassoufflé met frietjes, mayonaise en appelmoes

Twee pannenkoeken met stroop en suiker

Kinderijsbeker

17,50
Hoofdgerechten Vlees
Varkenshaassaté met huisgemaakte pindasaus 20,50
Schnitzel à la ‘De Prins’ met gebakken champignons, ui, paprika en spek 20,50
Gemarineerde ossenhaaspuntjes op een bedje van gebakken champignons, geserveerd met rode portsaus 26,50
Hereford biefstuk met romige pepersaus of gorgonzolasaus 26,50
Eendenborstfilet met sinaasappel –Cointreausaus 25,50
‘Westzaans stoofpannetje’
traag gegaard Hereford rundvlees, geserveerd met aardappelpuree en gestoofde peertjes
24,50
Hertenbiefstuk met gebakken bospaddenstoelen en rode portsaus 27,50
Bovenstaande gerechten  worden geserveerd met gebakken aardappelen, frietjes en gemengde salade
Ons rundvlees komt van de Hereford koeien, dit ras komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Engeland. Het vlees van dit koeienras staat bekend om haar ongekende malsheid. Dit is te verklaren door het feit dat het vlees is gemarmerd. Dit zijn vetadertjes die door het vlees lopen en zorgen voor een ongekende malsheid en smaak. Deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen, hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding.
Hoofdgerechten Vis
Gebakken sliptong met remouladesaus 28,00
Gebakken zeewolffilet met Zaanse mosterdsaus 25,50
Gebakken zeebaarsfilet met romige kreeftensaus 24,50
Stoofaal “Pierre Mouton”, met botersaus en gekookte aardappelen (bereidingstijd 20 minuten) 28,50
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, frietjes en gemengde salade
In 1854 kocht de familie Dil de visrechten op het Alkmaardermeer van de stad Alkmaar. In 1884 vestigde Dilvis zich in Akersloot. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de 5e generatie en na ruim 135 jaar wordt er nog altijd duurzaam op paling en snoekbaars gevist op het Alkmaardermeer. Tevens wordt er dagelijks op ambachtelijke wijze paling gerookt. Bij Dilvis worden alle producten op een ambachtelijke manier verwerkt: We roken met vuur en eikenhout, hakken de houtjes met de hand en ook het fileren van vis gaat niet machinaal. De naam Dil is in de viswereld een begrip. We streven altijd naar de beste smaak en service. Dilvis is aangesloten bij het Duurzaam Paling Fonds (ofwel Eel Stewardship Fund – ESF), maar zet zelf ook jonge palingen uit in de natuur. In de afgelopen jaren zijn er tienduizenden pootaaltjes en glasaaltjes uitgezet in het Alkmaardermeer, het Kerkermeer en de Limmerpolder. Wanneer de jonge palingen tot volwassen palingen (zogenaamde schieralen) zijn uitgegroeid, kunnen ze vanuit de uitzetlocaties naar de Atlantische Oceaan zwemmen om in de Sargasso Zee voor nageslacht te zorgen. Een tocht van 6.000 kilometer! Door de ernstige belemmering van de natuurlijke migratie acht Dilvis het noodzakelijk om de palingstand te helpen en helpt daarom met de uitzet van jonge paling.
Hoofdgerechten Vegetarisch
Pannenkoek gevuld met spinazie, courgette, paprika, lente ui, champignons en cashewnoten, gegratineerd met kaas 19,50
Fusilli tricolore pasta met romige kaassaus, diverse soorten vegetarisch vlees, courgette, champignons, lente ui, paprika en
rucola
19,50
Nagerechten
 ‘Dame Blanche’ – vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom 8,50
Hazelnoot-crunch bavarois met slagroom en een klein glaasje Frangelico likeur 9,50
Huisgemaakte cheesecake met bosvruchtenijs en slagroom 9,50
Crème Brûlée – met een bolletje vanille ijs en slagroom 8,75
Huisgemaakte tiramisu 8,50
‘Proeverij van zoetigheid’ 10,50
Nougatino ijs met een klein glaasje Amaretto en slagroom 9,50